SARIÇİZMELİ; ÜRÜNLERİN ÇOĞALTILMASI VE YAYGINLAŞTIRILMASI GENÇLERİMİZİN ELİNDE

0 106

Mehmetçik İlkokulu Müdürü Nurcan Mamulli, sınfı öğretmenleri ve öğrenciler Belediye başkanımız Cemil Sarıçizmeli’ yi ziyaret etti. Mehmetçik Belediyesi katkıları ile bir süre önce Mehmetçik İlkokulu’ nda tarım ekim alanı oluşturulmuştu. Oluşturulan alanda ürünlerin ekilmesi, sulanması, bakımının yapılması ve hasadının yapılması ile ilgili Okul öğretmenleri tarafından eğitim alan çocuklar yetiştirilen ürünlerin ilk hasadını gerçekleştirdi. Okulda tarım dersi eğitimi ile uygulamalı eğitim alan çocuklar ürünlerin ekim aşamasından, hasadın yapılmasına kadar geçen zamanda yapılması gerekenleri uygulamalı olarak yapma imkânı buldular.  Çocuklar mevsimlik ürünlerini yetiştirip hasadını da yaptılar.

‘’ Sarıçizmeli; Ürünlerin çoğaltılması ve yaygınlaştırılması gençlerimizin elindedir ‘’

Gerçekleşen ziyarette konuşma yapan Mehmetçik Belediye başkanı Cemil Sarıçizmeli belediye katkıları ile oluşturulan alanda çocukların uygulamalı bir şekilde ürünlerini yetiştirme imkânı bulduklarını belirterek,  çocuklardan almış oldukları eğitimi arkadaşlarına ve ailelerine aktarmalarını istedi.  Belediye olarak amaçlarının gençleri bilinçli bir şekilde üretime teşvik etmek olduğunu belirten Sarıçizmeli, üretimin çoğaltılması ve yaygınlaştırılması gençlerimizin elindedir dedi. Ayrıca ziyaretin sonunda Mehmetçik İlkokulu öğrencilerine bu eğitimlerin verilmesine gönüllü katkı koyan okul müdürü Nurcan Mamulli ve ilgili öğretmenlere teşekkür etti.