GÜZELYURT MESLEK LİSESİ TARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ MEHMETÇİK BELEDİYESİ’ Nİ ZİYARET ETTİ

0 98

Güzelyurt Meslek Lisesi Tarım bölümü öğrencileri Mehmetçik Belediyesi’ ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette öğrenciler Belediye’ nin yürütmüş olduğu Cittaslow faaliyetleri ve özellikle Zeka Bey Tohum Merkezi’ nde yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ den bilgi aldılar.

‘’ Zeka Bey Tohum Merkezi’ ndeki Tarımsal faaliyetleri yerinde incelediler ‘’

Meslek Lisesi öğrencileri, Mehmetçik Belediyesi’ ne bağlı Zeka Bey Tohum Merkezi’ ndeki ata tohumlarından üretilen ürünleri ve yapılan tarımsal faaliyetleri yerinde inceleyerek bilgi edindiler.

Gerçekleşen ziyarette konuşma yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli uzun yıllardır tüm dünyada tohum üretimi alanında tekelleşme sürecine girildiğini belirterek önümüzdeki süreçte dünyada çok ciddi sıkıntıların yaşanacağını ve bu bağlamda kendi ata tohumlarımızın hem korunması, hem de çoğaltılmasının önemine vurgu yaptı. Mehmetçik Belediyesi 2016 yılında kurduğu Zeka Bey Tohum Merkezinde 40 çeşit ata tohumunu barındırdığını, bu tohumların çoğaltılması ve yerli üreticilerin bu tohumları kullanarak üretim kapasitelerini artırılması ile ilgili çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.